21, 22 & 23
September
2018

Bierfestival Mechelen

Over het festival

Een biertje brengt gezelligheid, viert speciale gelegenheden, smeedt en versterkt vriendschappen, biedt verkoeling op een warme zomerdag, is een beloning voor een dag hard werk.

In België hebben we keuze te over voor al deze gelegenheden. Met meer dan 1.000 bieren gebrouwen door meer dan 100 brouwerijen en vaker wel dan niet een Belgisch bier verkozen tot Beste Bier ter Wereld, kunnen we stellen dat de Belgische biercultuur terecht een bron van trots mag zijn.

Quali Drinks, een Mechelse drankenhandel met een passie voor bier, wilde deze traditie van artisanaal meesterschap en enorme verscheidenheid vieren. Sinds 2013 organiseert Quali Drinks het Bierfestival. Zaakvoerders Kevin en Veronique bieden ook kleinere brouwerijen de kans om hun speciale bieren voor te stellen. Zo krijgen zij de aandacht die ze verdienen, maar die ze in de commerciële biermarkt niet altijd krijgen.

Vele Mechelaars, maar ook bezoekers uit alle uithoeken van België en zelfs buitenlandse toeristen willen deze weelde en geschiedenis graag samen met ons vieren. Dat toont het jaar na jaar groeiende succes van het Bierfestival aan.

Onze eerste editie lokte reeds meer dan 2.000 bezoekers. Een jaar later, in 2014, verdubbelden we dit aantal naar 4.300 en breidden het tentendorp uit van 15 naar 40 brouwerijen. In 2015 verwezenlijkten we opnieuw een verdubbeling naar 8.000 bezoekers. Dit groeide de voorbije jaren nog aan tot 9.000 bezoekers voor het Bierfestival 2016 en 2017.

Bereiken we met deze editie de kaap van de 10.000 bezoekers? Kom het mee beleven op 21, 22 en 23 september 2018!

Bierfestival Mechelen

Programma

De 6de editie van het Bierfestival belooft opnieuw een echt festijn te worden. We vieren onze Belgische biercultuur dit jaar met meer dan 150 bieren aangeboden op 37 stands in ons tentendorp op de Grote Markt.

En er zijn optredens en de niet te versmaden Limited Edition Beer Bar in brouwerij Het Anker.

Bierfestival Mechelen: 3 dagen passie voor bier!

Lees meer