21, 22 & 23
September
2018

Bierfestival Mechelen
Bierfestival Mechelen - Biersessies

Biersessies

Tijdens de Biersessies komt u meer te weten over de ambacht en traditie van het bier brouwen.

U doet fascinerende kennis op die u nog meer zal laten genieten van de smaak van uw favoriete bieren. U krijgt een historisch perspectief op de ontwikkeling van uw geliefde gerstenat. U zal het meesterschap waarderen dat aan de basis ligt van een goed bier. En u hebt leuke weetjes achter de hand voor toog en terras...

Praktisch:

  • De Biersessies vinden plaats in de gebouwen van brouwerij Het Anker.
  • Wij verzoeken u op voorhand in te schrijven, ten laatste op 14/9/18.
    Zolang er geen conflicten in programmatie zijn, kan u voor zoveel workshops inschrijven als u wilt.
  • Gelieve op voorhand te betalen op het rekeningnummer BE 40 0688 9444 0663. Uw inschrijving is pas definitief wanneer de betaling is ontvangen.
  • De sessies duren ongeveer een uur.

De inschrijvingen worden zeer binnenkort opengesteld. Dan kan u via de website inschrijven, tot een week voor het festival. Maar wacht niet te lang, want volzet is volzet!

Bier & Chocolade (Werner Callebaut)

Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober om 14u

Geef het een kans en het zal u niet berouwen. De combinatie van bier en chocolade wordt meer en meer gewaardeerd in de gastronomie. Chefs maken dankbaar gebruik van de zo rijke verscheidenheid aan smaken in het enorme bieraanbod en de talloze creatieve mogelijkheden die chocolade biedt. Het resultaat is steeds een fantasierijk en heerlijk dessert. Maar ook een biertje met een stukje chocolade erbij kan een groot succes worden wanneer de juiste match gevonden wordt.

In deze sessie leert Werner Callebaut u enkele fascinerende combinaties kennen van bier en chocolade. Verschillende tonen die samenkomen tot een symfonie van smaken. U leert nieuwe bieren kennen en herontdekt bekende bieren dankzij de combinatie met chocolade. U leert hoe 1+1 ook 3 kan zijn...

  • Max. 30 deelnemers
  • € 20 per persoon

Interesse? Schrijf u in met het formulier onderaan!

Bierfestival Mechelen - Biersessies
Bierfestival Mechelen - Biersessies

Bier & Kaas (Luc De Raedemaeker)

Zaterdag 30 september om 16u en 18u

Een traditionele combinatie opnieuw uitgevonden. Het samenspel van bier en kaas verrijkt een cafébezoek en maakt een zomers terras nog aangenamer. Bovendien kunnen ook zowel aperitief als maaltijd een heerlijke invulling krijgen met goed gepaarde bieren en kazen.

Tijdens deze sessie leert Luc De Raedemacker u enkele oude en nieuwe combinaties kennen die uw smaakpapillen zullen doen tintelen van herkenning en verrassing. De warme, organische smaken van bier in harmonie met de zachte smeuïgheid van kaas.

  • Max. 30 deelnemers
  • € 20 per persoon

Interesse? Schrijf u in met het formulier onderaan!

Inschrijven biersessies

Met onderstaand formulier kan u zich inschrijven voor de biersessies. Uw inschrijving is pas geldig als wij de betaling van het volledig bedrag hebben ontvangen.

Uw naam*:

E-mailadres*:

Telefoonnummer:

Biersessie*:

Aantal personen*:

Vul de Captcha in*: captcha